U javnom interesu

Četvrtu godinu za redom bit će održana manifestacija Hrvatska volontira, kojoj je cilj promovirati volonterske aktivnosti kroz različite javne akcije.

volonteri_630 FOTO: Heal the Bay

Hrvatska mreža volonterskih centara (HMVC) od 19. do 24. svibnja organizira manifestaciju Hrvatska volontira. Volonterske aktivnosti bit će održane diljem Hrvatske i uključivat će veliki broj pojedinaca, organizacija civilnog društva, institucija i tvrtki koje će kroz različite javne akcije u svojim zajednicama promovirati volontiranje.

Pod sloganom “Frendove ekipiraj i volontiraj!”, ove godine naglasak manifestacije stavljen je na volontiranje mladih, o čijim vrijednostima, pogledima i stavu ovisi izgled našeg budućeg društva. Dosad je prijavljeno više od 230 volonterskih aktivnosti na razini cijele Hrvatske, ali još je moguće javiti se Regionalnim volonterskim centrima sa svojim idejama kako biste se pridružili manifestaciji.

Volonterske aktivnosti bit će raznolike; od uređenja škola, prikupljanja odjeće i igračaka, ekoloških akcija čišćenja parkova i infektivnog otpada, volontiranja u pučkim kuhinjama i domovima za nezbrinutu djecu, radionica informatičke pismenosti i tečajeva stranih jezika, do prezentacija volonterskih klubova osnovanih u srednjim školama.

Prošlogodišnja kampanja okupila je 2.154 volontera koji su kroz 184 volonterske akcije na području cijele Hrvatske društvu poklonili ukupno 9.250 sati, a ove godine želi se doprijeti do još šireg kruga ljudi.

Za sudjelovanje u aktivnostima u sklopu manifestacije Hrvatska volontira možete se obratiti Regionalnim volonterskim centrima (ZG, OS, RI, ST) čije kontakte, uz ostale informacije možete pronaći ovdje.  

Izvor: Volonterski centar Zagreb

Objavljeno
Objavljeno

Povezano