Pun potencijal Interneta

MoRe je digitalni muzej nerealiziranih i odbijenih umjetničkih djela, koji su prije dvije godine pokrenuli Elisabetta Modena i Marco Scotti.

erwin_wurm_630 Erwin Wurm, Big Suit Departing

MoRe, digitalni muzej nerealiziranih i odbijenih umjetničkih djela 20. i 21. stoljeća, prikuplja i izlaže u virtualnom prostoru samo one projekte koji su bili namijenjeni specifičnim prigodama u točno određenim okolnostima, a koji nisu realizirani zbog tehničkih, logističkih, ideoloških, ekonomskih, moralnih ili etičkih razloga.

Cilj je Muzeja vrednovanje, očuvanje i istraživanje tih materijala putem projekata i izložbi, iskorištavanjem punog potencijala Interneta. Očuvanje djela unutar Muzeja ne spriječava umjetnika da svoj projekt realizira u nekom drugom kontekstu ili drugoj formi. Na stranicama digitalnog muzeja možete vidjeti radove Silvije Cini (Pisa), CRASH! (Scott King i Matthew Worley), Jeremyja Dellera (London), Jonathana Monka (Berlin), Erwina Wurma (Beč), Regine José Galindo (Guatemala), Debore Hirsch (São Paulo) i drugih.

Muzej prima donacije u digitalnom formatu kojima umjetnik daje Muzeju pravo korištenja i uživanja te mogućnost prikazivanja ili izlaganja rada kad se za to ukaže prilika. Više o tome pronađite u smjernicama na službenoj stranici. Na internetskim stranicama Muzeja nalazi se digitalni arhiv svih projekata, prostor za povremene izložbe te dio posvećen esejima i kritičkim intervencijama, poput tekstova Jasne Jakšić i Anne Zinelli.

Predstavljanju nove verzije mrežnih stranica Muzeja možete prisustvovati u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, 11. travnja u 12 sati u prostoru Školice.

M.M. / MSU

Objavljeno
Objavljeno

Povezano