U znak sjećanja na prijatelja

Prošlo je deset godina od prerane smrti Ivice Baričevića Bare.

ivica_baricevic_bara_630

Bara je bio pokretač izdavačke kuće Earwing Records, festivala Žedno uho i Earwing No Jazz te organizator brojnih koncerata u zagrebačkim klubovima kao što su Jabuka, KSET i Močvara. Bez ustezanja se može reći da je Bara, zajedno s Matom Škugorom i Kornelom Šeperom, ljudima koji su i nastavili njegovu misiju, gotovo vlastoručno izokrenuo zagrebačku koncertnu depresiju na prijelazu stoljeća. Uz navedeno, djelovao je i kao dizajner koncertnih plakata i omota za glazbena izdanja, ali i kao glazbenik u grupama Rujan i Uzrujan.

Kao i prethodnih godina, u Močvari će se održati događaj posvećen tom izuzetnom čovjeku. Ovoga puta to će biti dvodnevni koncert na kojem će nastupiti bendovi koji su s Barom na različite načine surađivali, a prije svega s njim bili prijatelji. Ujedno, ovo je jedinstvena prilika da uživo ponovo vidite neke od hrvatskih bendova koji su se odlučili okupiti samo za ovu noć i samo za ovaj koncert. Prilika da još jednom vidite one aktivne, kao i neke nove. 

Također, ovaj koncert bit će i promocija izdanja Twice Wrong, U Turn / Dvaput krivo, povratak Barinog benda Uzrujan, a radi se o striktno limitiranom izdanju pripremljenom posebno za ovu prigodu koje se sastoji od 50 audio kazeta posljednjeg finaliziranog audio materijala benda. EP sadržava jednu autorsku pjesmu te dvije obrade Kraftwerk i Joy Division u trajanju od 22 minute. Pakirano u luksuznim, ručno rađenim kartonskim kutijama unutar unikatnih šivanih torbica, u izdanju splitskog labela Guranje s litice, i posljednji put, simbolično, Barinog Earwing Records. 

Tako će u srijedu, 16. svibnja, nastupiti Go No Go, Dunja Knebl, Man Zero, Marinada, Bambi Molesters, Peach Pit, ali i samo za ovu priliku ponovno okupljeni sada već kultni noise bend Ha Det Bra. U četvrtak, 17. svibnja, nastupaju jazz-improvizatori Il Gruppo delle Azioni Progressive, Analena, Pe Kun, kao i neaktivni Šumski, Lunar i Very Expensive Porno Movie

KP / Močvara

Objavljeno
Objavljeno

Povezano