Precizno odabrani sastojci

Festival Žedno uho bit će održan u Zagrebu od 21. do 24. svibnja na različitim lokacijama, a prije samog festivala najavljena su zanimljiva gostovanja.

dkv_trio_630

Petnaest godina postojanog promoviranja, istraživanja nezavisne međunarodne i regionalne glazbene scene Žedno uho će proslaviti uz precizno odabrane sastojke recepta Mate Škugora: free jazz, RnR/punk/noise, moderna kompozicija, kao i elektronska glazba. 

Kao prvog izvođača, koji će nastupiti 21. svibnja na otvaranju festivala, Žedno uho najavljuje jedan od trenutno najkreativnijih free jazz sastava na svijetu, DKV Trio koji čine Hamid Drake (perkusije), Kent Kessler (kontrabas) i Ken Vandermark (saksofon, tenor saksofon, klarinet). DKV Trio nastupio je prije više od dvanaest godina u klubu KSET, a euforija koju su napravili 2002. godine omogućila je da NO JAZZ festival kasnije izraste u respektabilnu manifestaciju. DKV Trio čine tri vrsna strastvena jazz glazbenika koji su 1994. godine zasviravši zajedno ostvarili alkemijsku povezanost koja i dan danas traje, a iz čega je proizašlo mnogo vrsnih nastupa diljem svijeta kao i tri studijska albuma i dva službena live izdanja. 

Nastup DKV Trija na otvaranju festivala shodno slobodnoj, strastvenoj formi glazbe koju svira ovaj fantastični trio simbolično najavljuje i ostatak line up-a koji će se postepeno otkrivati u predstojećem periodu. Više informacija o festivalskim ulaznicama kao i o pojedinačnim ulaznicama bit će uskoro objavljene putem medija i socijalnih mreža. 

No, i prije samog festivala, Žedno uho dovodi u Zagreb američkog psych folk kantautora Williama Tylera, koji će 13. ožujka u kinu Grič predstaviti glazbu s posljednjeg hvaljenog studijskog albuma Impossible Truth. Pored zagrebačkog gostovanja, Tyler će nastupiti i 11. ožujka u šibenskom klubu Azimut. Dva tjedna kasnije, 28. ožujka, u klubu Močvara nastupit će jedinstveni njemački jazz noir band Bohren & Der Club of Gore. Svoju glazbu opisuju kao jako usporenu glazbu kultnog benda Black Sabbath čiji su veliki fanovi, a izražavaju je kroz modernu, mračnu, jako sporu jazz kompoziciju, svirajući saksofon, bubanj, kontrabas i varijacije analognih električnih klavira suptilno bojajući i produbljujući zvuk elektronskim efektima.

Infomacije o cijeni ulaznica kao i pretprodajnim mjestima slijede uskoro.

Izvor: Žedno uho

Objavljeno
Objavljeno

Povezano