Lansirajte svoj film u indie orbitu!

Evropski festival nezavisnog filma (ÉCU) poziva na prijavu radova.

puppenspiel_480

Od 2006. godine Evropski filmski festival (ÉCU) najvažnija je evropska arena za nezavisne redatelje. U sklopu ove manifestacije, mladi nezavisni filmski redatelji mogu prikazati svoje filmove internacionalnoj publici, povezati se s filmskim stručnjacima i izmijeniti ideje s drugim nezavisnim redateljima. ÉCU promovira nove filmske stvaraoce čiji filmovi pokazuju kvalitetu, inovaciju i nezavisnost, kako u formi, tako i u sadržaju. Uz natjecateljski program, na ovom se festivalu okupljaju stotine filmskih radnika, te ih se potiče na suradnju s producentima, distributerima i filmofilima iz cijelog svijeta.

U nedavno objavljenom natječaju, ÉCU poziva nezavisne filmaše da  prijave filmove i scenarije u sljedećim kategorijama natječaja: igrani film, kratkometražni igrani film, dokumentarni film, animacija, eksperimentalni film, glazbeni video, evropski film mladih, studentski film, scenarij za dugometražni igrani film i scenarij za kratkometražni film.

Prema riječima direktora festivala Scotta Hilliera: “Evropski festival nezavisnog filma pokazao se kao platforma za proboj nezavisnog filma u Evropi.  ÉCU 2012 nudi priliku nezavisnim filmašima da prikažu svoje filmove publici gladnoj kvalitetnih nezavisnih filmova, da poprate ostale radove nezavisnih filmskih radnika i zajednički sudjeluju na forumu razmjene ideja. Vjerujem da će im program ÉCU-a  pomoći u budućim filmskim pothvatima”.

Stoga, ukoliko ste snimili film koji želite ponuditi široj publici i plasirati ga na platna evropskih nezavisnih kino dvorana, prijavite ga na ovaj festival. Prijave se primaju do 8. siječnja 2012. godine, a iduće izdanje Evropskog festivala nezavisnog filma bit će održan u Parizu 30. i 31. ožujka te 1. travnja 2012.  

Izvor: ÉCU / Foto: Puppenspiel

Objavljeno
Objavljeno

Povezano