Kako se stvarala scena

Pogledajte dokumentarnu pilot emisiju Na sopstveni pogon o Asocijaciji Nezavisne kulturne scene Srbije. 

nkss_630

Dokumentarna pilot TV emisija Na sopstveni pogon, nastala u produkciji NFC Filmart iz Požege, prati razvoj Asocijacije Nezavisna kulturna scena Srbije (NKSS) od 2010. godine, odnosno prvih koraka prema stvaranju danas najreprezentativnije mreže udruženja građana, neformalnih grupa umjetnika i inicijativa koji nezavisno djeluju u različitim područjima kulture, umjetnosti i kulturne politike širom Srbije. 

Pilot emisiju Na sopstveni pogon možete pogledati u našoj rubrici Podcast.

Predstavnici NKSS, koja okuplja 78 članova iz dvadeset gradova, govore u emisiji o razlozima za udruživanje, ogromnom potencijalu članova NKSS, njihovom doprinosu razvoju kulturne i umjetničke scene na lokalnom i nacionalnom nivou, kao i o brojnim problemima i izazovima s kojima se suočavaju i mogućnostima za njihovo rješavanje.

U emisiji govore Darka Radosavljević Vasiljević (Remont, Beograd), Predrag Cvetičanin (Centar za empirijske studije jugoistočne Evrope, Niš), Milica Pekić (Kiosk, Beograd), Dobrica Veselinović (Ministarstvo prostora, Beograd), Marko Vukojević (Asocijacija mladih, Kruševac), Mirjana Boba Stojadinović (DEZ ORG, Beograd), Dušica Parezanović (Kulturni centar Rex, Beograd), Vlada Đurić (Umetnička asocijacija, Zrenjanin), Vesna Milosavljević (SEEcult.org, Beograd), Vladimir Paunović (NVO Millennium, Kragujevac), Ivana Branković (PhotoExpo, Aradac), kao i Dimitrije Tadić (Ministarstvo kulture i informisanja Srbije). 

Asocijacija NKSS nedavno je objavila i prvi broj časopisa za nezavisnu kulturu MANEK, kojeg u digitalnom izdanju, zajedno s Mapom NKSS, možete preuzeti ovdje. Više o prošlim i planiranim aktivnostima Asocijacije NKSS možete saznati na službenim stranicama

Izvor: NKSS

Objavljeno
Objavljeno

Povezano