Kako surađivati i razmjenjivati programe?

Kooperativa traži sudionice_ke koje_i će u online upitniku podijeliti svoja iskustva programske razmjene, s ciljem unapređivanja buduće suradnje i poticanja financijske podrške za programe suradnje u Jugoistočnoj Europi.

pripremio:
Matko Vlahović
FOTO: Kooperativa

Kooperativa – Regionalna platforma za kulturu provodi istraživanje regionalnih i nacionalnih projekata suradnje u civilnom sektoru, koji su rezultirali kreiranjem zajednički kreiranih programa ili razmjenom programa u razdoblju od 2012. do 2023. godine. Zainteresirani su za dugoročna partnerstva, odnosno suradnje i projekte koji su trajali tri ili više godina.

Rezultati izvješća bit će anonimizirani, osim ako ne želite da budu javno dostupni, u kojem slučaju možete odabrati neanonimno sudjelovanje. Rezultati studije bit će objavljeni u sourcebooku pod naslovom Kako surađivati, zajedno kreirati i razmjenjivati programe?.

“Studija ima dva cilja. Željeli bismo saznati što ste naučili tijekom realizacije ovih projekata, kako bi nam to znanje pomoglo da osiguramo što veću uspješnost budućih suradnji u civilnom sektoru. Također bismo željeli iskoristiti ovo znanje za zagovaranje stabilnije i kontinuirane financijske potpore za programe suradnje i razmjene u Jugoistočnoj Europi – od Europske unije, nacionalnih država te međunarodnih i lokalnih zaklada. Što iskrenije i preciznije odgovorite, to će vaša pomoć biti veća”, poručuju iz Kooperative.

Za sudjelovanje u upitniku koristite poveznicu na obrazac.

Ova je studija dio projekta Regionalni laboratorij: novi kulturni prostori i mreže kao pokretači inovativnog i održivog razvoja regionalne suradnje odozdo prema gore, sufinanciranog od strane Europske unije. Projekt provodi konzorcij koji čini nekoliko partnera iz šest zemalja Jugoistočne Europe predvođen Kooperativom – Regionalna platforma za kulturu, te projektnim partnerima Anibar iz Kosova, Društvo Asociacija iz Slovenije, Asocijacija NKSS iz Srbije, Jadro Asocijacija / Jadro Association iz Sjeverne Makedonije, Operacija grad iz Hrvatske, te OKC Abrašević iz BiH

Objavljeno
Objavljeno

Povezano