Algoritamske refleksije koreografije

BADco. i POGON predstavljaju petodnevno međunarodno događanje koje će predstaviti najnovije pristupe u primjeni softverskih alatki u koreografskom radu.

whatever_dance_toolbox_480
Simpozij, radionice i instalacije će se održati od 1. do 5. travnja, a okupit će umjetnike, tehnološke stručnjake, pedagoge i znanstvenike koji će predstaviti načine kako takvi tehnološki alati mogu pomoći u razvoju, dokumentiranju i podučavanju koreografije te što su estetski učinci njihove primjene. U događanju će, između ostalih, sudjelovati stručnjaci i umjetnici koji rade na alatkama The Forsythe Company, Emio Greco | PC, Deborah Hay Company, BADco., Ventura Dance Company i druge plesno-kazališne trupe.
Povod simpoziju Algoritamske refleksije koreografije: od koreografije do softvera i natrag objavljivanje je softverskog alata Whatever Dance Toolbox koji je nastao iz suradnje BADco. i njemačkog stručnjaka za softver Daniela Turinga. Nakon jednodnevnog simpozija uslijedit će četiri dana radionica i prezentacija instalacija Synchronous Objects The Forsythe Company, pod vodstvom Norah Zunige Shaw, i Whatever Dance Toolbox, pod vodstvom Ane Kreitmeyer i Zrinke Užbinec.
Algoritamske refleksije koreografije dio su projekta LABO21 – Europska platforma za interdisciplinarna istraživanja o umjetničkim metodologijama, partnerskog projekta kojeg vode BADco. (Zagreb), BUDA Arts Center (Kortrijk), Laboratorium (Antwerp) i University of Circus and Dance (Stockholm). Projekt podržava program Kultura Europske unije.
Simpozij, radionice i instalacije organizirane su uz podšku Goethe Instituta, Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba, Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.
Projekt je realiziran u suradnji sa Zagrebačkim centrom za nezavisnu kulturu i mlade – POGON. Detaljan program simpozija i radionica možete potražiti ovdje
Izvor: POGON / Foto: BADco., Whatever Dance Toolbox
Objavljeno
Objavljeno

Povezano