VIDEO: Razmišljati o prostoru kao cjelini

S Tatjanom Rajić, jednom od osnivačica kotorske organizacije Expeditio, razgovaramo o djelovanju u području održive arhitekture, kulturnog nasljeđa i planiranja prostora.

razgovara:
Vesna Milosavljević
tatjana_rajic_630

Organizacija Expeditio iz Kotora od 1997. godine radi na poticanju održivog prostornog razvoja u Crnoj Gori i regiji djelovanjem u području održive arhitekture, kulturnog nasljeđa, planiranja prostora i putem aktivnosti koje doprinose ukupnom razvoju civilnog društva.

Tatjana Rajić, jedna od osnivačica, govori o iskustvu organizacije kao Regionalnog centra javnog zastupanja (RAC), suradnji s lokalnim i državnim vlastima, razlikama u odnosu s javnim i nevladinim sektorom, javnim prostorima i mogućnostima reakcije na uzurpaciju, stanju nevladinog sektora u Crnoj Gori, izvorima financiranja i kulturnoj politici, kao i o mogućnostima objedinjavanja scene radi zajedničkih akcija.

Intervju je nastao u sklopu Abecede nezavisne kulture, projekta dokumentiranja i predstavljanja kulturnih i umjetničkih praksi u regiji koji, uz potporu Balkanskog fonda za umjetnost i kulturu, zajednički provode SEEcult.org, Kulturpunkt.hr i Booksa.hr. Autori intervjua su novinarka Vesna Milosavljević, snimatelji ZMUC – Zemunski mali umetnički centar i montažerka Marija Aranđelović.

Objavljeno
Objavljeno

Povezano