VIDEO: Razgovor s Markom Breceljem

Meki terorizam proizlazi iz svijesti da ukrasna umjetnost ne vrijedi ništa, da vrijedi jedino agitacijska umjetnost u prostoru koji je postao otporan na bilo kakvu agitaciju.

razgovara:
Matija Mrakovčić
brecelj1_630

Marko Brecelj, glazbenik, performer i meki terorist, na specifičnoj mješavini jezika bivše Jugoslavije govori o svom četrdesetogodišnjem angažmanu u kulturnom prostoru uspostavljenom sedamdesetih godina prošloga stoljeća, a koji, prema njemu, postoji i dan-danas. Predsjednik Društva prijatelja zmernega napretka i dugogodišnji voditelj koparskog Omladinskog centra svoje je djelovanje u civilnom, ali i javnom sektoru isprepleo s nužnim pitanjima suradnje, solidarnosti, agitacije i umjetničke provokacije, a specijalno za gledatelje intervjua održao je i nekoliko performans-predavanja pred kamerom.

Intervju je nastao u sklopu Abecede nezavisne kulture, projekta dokumentiranja i predstavljanja kulturnih i umjetničkih praksi u regiji koji, uz potporu Balkanskog fonda za umjetnost i kulturu, zajednički provode SEEcult.org, Kulturpunkt.hr i Booksa.hr. Autori intervjua su novinarka Matija Mrakovčić, snimatelj Ivan Slipčević i redatelj Kyril Rubinstein.

Cijeli razgovor možete pogledati ovdje.

Objavljeno
Objavljeno

Povezano