Audio vodstvo: komentari: mangelos

Prema scenariju Marka Goluba Ivana Armanini izvela je strip Mangelos Vol 1 izložen u stalnom postavu zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti.

Kulturpunkt.hr u sklopu rubrike Podcast predstavlja audio vodiče kroz izložbe suvremene umjetnosti u organizaciji aktera koji djeluju na nezavisnoj kulturnoj sceni.

Do nedjelje 28. siječnja u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu na prvom katu stalnog postava možete pogledati izložbu komentari: mangelos. Riječ je o izložbenoj verziji stripa Mangelos Vol 1 čija naracija uz druge biografske i umjetničke reference slijedi ključne Mangelosove tekstove Manifest manifestah i Šidski manifest, zatim intervjuu koji je 1982. s Mangelosom vodio Mladen Stilinović, i naposlijetku, Bitku za plemenitost, poetsku formu iz ciklusa nostories. Osim u MSU-u strip će uskoro biti dostupan i u online izdanju na webu Komikaza na hrvatskom i engleskom jeziku, a planiraju se i gostovanja na strip festivalima poput Fumetto festivala u Lucernu.

Kroz izložbu i projekt proveli su nas urednice izdanja i kustosice MSU-a Vesna Meštrić i Jasna Jakšić te autori stripa, kustos i kritičar Marko Golub i ilustratorica Ivana Armanini.

Podcast je snimila i pripremila Martina Kontošić.

Objavljeno
Objavljeno

Povezano