Razmjena znanja u Karlovcu

Otovren je poziv autorima i autoricama koji djeluju na području RH, u polju (audio)vizualne digitalne kulture bazirane na copyleft principima, s naglaskom na glitch tematici.

KA-MATRIX i Format © pozivaju autore i autorice koji djeluju na području RH da se prijave za sudjelovanje u rezidencijalnom/diskurzivnom programu s pratećim javnim predstavljanjem djela. Rezidencijalno gostovanje održava se od 22. do 25. lipnja u Karlovcu, u prostorima MUZA – Mala Urbana Zajednica / Infoshop Karlovac i karlovačkom Trgu bana Jelačića.

Prijave su otvorene do 10. lipnja 2017., na mail adresu. U prijavi je potrebno navesti:

(1) vlastito (i scensko) ime i prezime,

(2) polazno mjesto putovanja,

(3) kratku biografiju,

(4) primjer autorske prakse i (5) kratku autorsku izjavu relevantne za temu rezidencije.

Poziv je usmjeren autori(ca)ma koji/e djeluju u polju (audio-)vizualne digitalne kulture (umjetnosti, računarstva, dizajna, organizacije, edukacije, povijesti umjetnosti, …) bazirane na copyleft* principima, s naglaskom na glitch** tematici, tehnici i taktici inovativnog i inkluzivnog korištenja tehnologije.

Rezidentima iz drugih gradova priključit će se učenici – sudionici projekta Mladi u javnim prostorima – odlučivanjem kroz placemaking.

Vrijeme četverodnevnog rezidencijalnog programa namijenjeno je umrežavanju, suradnji i razmjeni znanja o ideologijama i načinima provođenja individualnih praksi koje podržavaju ili generiraju free (slobodnu) umjetnost, te prezentaciji praxisa rezidenata putem postavljanja tematske privremene multimedijske instalacije u javnom prostoru grada Karlovca.

Za rezidencijalni program bit će odabrano najviše troje autora i/ili autorica, o čemu će biti obaviješteni do 12. lipnja 2017. godine.

Troškovi puta (unutar RH, najniže tarife), dijeljeni smještaj i osnovna tehnička oprema za postav instalacije su osigurani.

Više informacija potražite ovdje

“free_art_-_glitch” program organizira KA-MATRIX – udruga za društveni razvoj u suradnji s umjetničkom organizacijom Format C, u okviru projekata Inquiry Inc.[2017], Nova kultura _ Hibridni grad .017, U potrazi za izgubljenim – Hibridna okruženja i Mladi u javnim prostorima – kreativni placemaking.

Za dodatne informacije, javite se na mail ili broj telefona: 095 444 6880.


Povezano