U dijalogu s Agnès

Kinoklub Zagreb poziva na prijave na radionicu autorskog filma koja će uz produkciju kratkog filma istraživati opus Agnès Varde.

Agnès Varda, Berlinale 2019., FOTO: Harald Krichel, via Wikimedia Commons

Napredna filmska radionica U dijalogu s Agnès, voditeljice Ive Gavrilović, održavat će se u prostorima Kinokluba Zagreb od 9. travnja do 14. svibnja, svakog utorka od 18h. Radionica je namijenjena članovima Kinokluba, ali i svim filmskim autori(ca)ma i studenti(ca)ma koji žele kreirati svoj film istražujući opus kultne redateljice Agnès Varda.

Tijekom ožujka i travnja (5. ožujka – 8. travnja) u Kinoteci će se održati program filmova pod nazivom Agnès Varda: Lica, priče kroz koji će se njeni najvažniji filmovi staviti u kontekst onih koje je nadahnula ili koji su joj stilski ili tematski slični. Ulaz na projekcije besplatan je uz predočenje osobne iskaznice svim redovnim članovima Kinokluba Zagreb.

Radionica slijedi nakon projekcija, a organizatori od polaznika očekuju da su iz predloženog programa filmova u Kinoteci odabrali jedan ili više filmova, ili motive i postupke, na koje bi se potencijalno referirali u svom budućem filmskom radu. Na samoj radionici polaznici će istraživati pojedine teme iz Vardinog opusa, nadograđivati materijale s kojima su se prijavili, snimati i montirati te kroz ukupno šest termina realizirati vlastiti autorski film uz podršku mentorice. Od polaznika se očekuje visoka motiviranost za rad te poznavanje osnova snimanja, režije i montaže. Radionica je besplatna, a svu opremu za snimanje i montažu osigurava Kinoklub Zagreb.

Kratki autorski filmovi nastali na radionici prikazat će se na Gledalištu Kinokluba Zagreb krajem svibnja.

Rok za prijave je 9. travnja

Prijave s kratkom biografijom, motivacijskim pismom, kratkim obrazloženjem na koji film ili filmski postupak Agnès Varde se želite referirati te linkom na prethodni filmski rad šalju se na radionice@kkz.hr


Povezano