Pivilion – darknet mreža digitalne umjetnosti

Cilj je projekta u 2020. godini podržati produkciju mrežnih izložbi koje će graditi hrvatsku darknet mrežu autonomnih arhiva i umjetničkih repozitorija digital(izira)ne umjetnosti.

pivilion-illustration

Hacklab01 i Inquiry Inc. pozivaju na sudjelovanje u Pivilion produkciji namijenjenoj organizacijama, kolektivima, nezavisnim kustosi/ca/ma, umjetnicima/cama koji/e svoje kulturne projekte, umjetničke web arhive i/ili digitalne umjetnine žele predstaviti u decentraliziranom postavu kontinuirane skupne izložbe #pivilion_dot_net*.

Pivilion je operativni sustav baziran na niskobudžetnom hardveru i slobodnom softveru otvorenog koda te distribuirana internetska mreža nezavisnih umjetničkih hipermedijskih arhiva. Teme oko kojih se Pivilion osniva su – preispitivanje raznih modusa i ethosa digitalnih (sintetskih i digitaliziranih) umjetnina; njihove distribucije, licenciranja i vlasništva te materijalnosti digitalne umjetnosti, prekarnosti i produkcije, digitalnih (infra)struktura, mrežne promocije i anonimnosti.

Cilj Pivilion projekta u 2020. godini jest podržati produkciju niza mrežnih izložbi, a koje će kritički i praktično nastaviti graditi hrvatsku darknet mrežu autonomnih arhiva i umjetničkih repozitorija digital(izira)ne umjetnosti.

Odazivi za sudjelovanje u projektu bit će zaprimani kontinuirano, do kraja 2020. godine i/ili do isteka projektnih sredstava. U okviru projekta a po evaluaciji i prihvatu aplikacije – organizatori osiguravaju simbolične honorare (1000HRK bruto2) autori/ca/ma koji/e sami/e kreiraju nova djela u obliku web stranice, uz osnovnu tehničku i savjetodavnu podršku organizatora *ili* besplatnu produkciju i distribuciju autorske galerije s predpostojećim djelima aplikanta/ice, a na mrežnoj opremi organizatora.

Za apliciranje je potrebno na e-mail dostaviti osnovne informacije o predlagači/ca/ma (biografiju, životopis) i kratak opis (narativ i vizuale) projekta koji bi bio postavljen na Pivilion sustavu.

Cjelovita aktualna #pivilion_dot_net izložba postavljena je na darknet platformi za digitalnu umjetnost na Tor mreži, i moguće ju je sagledati pomoću Tor preglednika, putem poveznice.


Povezano