Klimatska fikcija

Zelena akcija u suradnji s Booksom raspisuje 2. natječaj za kratke priče i kratke pjesničke forme o budućnosti oblikovane klimatskim promjenama.

Zelena akcija / Friends of the Earth Hrvatska u suradnji s Booksom (Udruga Kulturtreger) raspisuje 2. natječaj za kratke priče i kratke pjesničke forme žanra klimatske fikcije.

Nakon uspješnog prvog izdanja natječaja koje je rezultiralo antologijom Homo Climaticum, i ove godine kroz formu pjesme ili kratke priče podijelite svoje vizije budućnosti oblikovane klimatskim promjenama. 

Što će nam klimatske promjene konkretno značiti? Kako će promijeniti što jedemo, gdje živimo, koga štitimo i kako se organiziramo? Kako će utjecati na ljude koji žive na drugim geografskim lokacijama i u drugim sustavima? Kako će ljudi, države i svijet prihvatiti promjenu? Izolacijom ili solidarnošću? To su samo neka pitanja kojima se bavi klimatska fikcija (cli-fi) i o kojima možete pisati u drugom izdanju ovog natječaja.

Prihvaćaju se dosad neobjavljene kratke priče (od 3 do 7 kartica teksta) i kratke pjesničke forme (u stihu ili prozi, do 1 kartice teksta). 

Rok za slanje tekstova produljen je do 24. siječnja 2018. do kraja dana. Radove treba poslati na e-mail adresu s naslovom e-maila: “Prijava za natječaj Homo climaticum – [ime i prezime autora_ice]”.

Ostale uvjete natječaja potražite ovdje.


Povezano