/’fu:bar/ festival glitch umjetnosti 2019.

Otvoren je natječaj za prijave na /’fu:bar/, godišnje festivalsko okupljanje fokusirano na multimedijsku reinterpretacijsku umjetnost s temom greške.

/’fu:bar/ je godišnje festivalsko okupljanje fokusirano na multimedijsku reinterpretacijsku umjetnost s temom greške. Sedmodnevni festivalski program počinje prve subote u listopadu (5. listopada 2019.), održava se u prostorima AKC, Pierottijeva 11, Zagreb (RH), a ugošćuje umjetničke rezidencije, prikazuje raznovrsna predavanja i razgovore, radionice, performanse te inkluzivnu skupnu izložbu. Ideja /’fu:bar/-a je aktivirati niz lokalnih, regionalnih i inozemnih autora/ica te osigurati prostor za njihove suradnje, razmjenu i predstavljanje.

Rok za glitch art edukacije i izvedbe je 30. lipanj 2019.

Ovaj poziv namijenjen je prijedlozima radionica, predavanja, performansa i hibridnih izvedbenih formata na opću temu glitch kulture i/ili na temu VIDLJIVOSTI u odnosu na razne koncepcije VRIJEDNOSTI digitalne umjetnosti.

 

Rok za glitch umjetnost i tekstove je 31. srpanj 2019.

Aplicirajte svoja #digitalna / #vizualna / #video / #sound / #web #glitch umjetnička djela ili tekstove #medijske_teorije za prikazivanje u okviru skupne izložbe /’fu:bar/ festivala u 2019.

Informacije i aplikacije potražite ovdje, a upite šaljite na mail adresu.

 

Festival je organiziran u partnerstvu udruge AKC i umjetničke organizacije Format C. Festivalski program podržavaju brojni/e volonteri/ke, suradnici/e i umjetnici/e, kao i medijski partneri, Galerija SKART, Glitch Artists Collective, te mrežni tjednik Glitchet. /’fu:bar/ 2019. podržan je financijskim sredstvima Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, Zaklade “Kultura Nova”, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Zagreba te skupnim financiranjem glitch art donatora/ica.


Povezano