Regionalni natječaj za kratku priču

Otvorene su prijave za regionalni natječaj za neobjavljenu kratku priču s fokusom na figuru radnice.

Udruga za ženska ljudska prava i razvoj demokracije Adela iz Osijeka raspisuje regionalni natječaj za neobjavljenu kratku priču.

Tema natječaja je feministički lik radnice, čime organizatorice žele odati priznanje svim radnicima, kao i revolucionarki Adeli Pavošević (1897.-1928.), jednoj od najvažnijih figura radničkog pokreta u razdoblju između dvaju svjetskih ratova zbog kojega je u povijesti poznata i kao “osječka Rosa Luxemburg”. Bila je organizatorica niza prosvjeda, pokretačica radničkih novina te borkinja za društvenu ravnopravnosti. Zbog svoga sindikalnog i političkog djelovanja često je bila privođena od strane policije. Umrla je u Osijeku 5. srpnja 1928. godine od tuberkuloze.

Fokus na feminističkom liku radnice i uspjeh u prezentaciji tog lika u kratkoj priči bit će glavni kriterij članica žirija. Pristigle priče će se objaviti na mrežnim stranicama Udruge, te u relevantnim medijima. Priče se šalju pod šifrom/pseudonimom, a razrješenje šifre se šalje u posebnom dokumentu u kojemu treba pisati šifra/pseudonim, ime i prezime te kontakt podaci autora_ice, putem emaila kavazazenskaprava@gmail.com

Više informacija o uvjetima poziva možete pronaći ovdje. Natječaj je otvoren do ponoći 24. ožujka.


Povezano