Umjesto apatije

nedjelja, 03.04.2016. - nedjelja, 03.04.2016.
sindikati_prosvjed_630

Okrugli stol održat će se u ponedjeljak, 4. travnja, u 10 sati u zgradi Matice hrvatskih sindikata, Ulica Florijana Andrašeca 18a, 1. kat.

U diskusiji će biti postavljena sljedeća pitanja: Osjeća li se u društvu demokratski deficit? Može li apatiju prema građanskom organiziranju ublažiti uvođenje građanskog odgoja i obrazovanja u škole? Hoće li građanski odgoj i obrazovanje u školama pripremiti buduće birače i građane za aktivno sudjelovanje u političkom životu? Koliko je značajan predmetni ili interpredmetni oblik realizacije građanskog odgoja i obrazovanja? Na koji način sindikati pridonose demokratizaciji društva te koliko je sindikalni pokret zastupljen u prijedlogu novog kurikuluma?

Na okruglom stolu sudjelovat će stručnjaci iz područja kurikularne reforme, politolozi, predstavnici civilnog društva i sindikata: Boris Jokić, voditelj ekspertne radne skupine za provođenje Cjelovite kurikularne reforme, Ondina Mesar, dipl. iur., članica stručne radne skupine za izradu kurikuluma Građanski odgoj i obrazovanje, Vedrana Spajić-Vrkaš, međunarodna stručnjakinja i istraživačica građanskog odgoja i obrazovanja, Iva Zenzerović, voditeljica Mirovnih studija, suradnica na projektu Novo doba ljudskih prava i demokracije u školama – eksperimentalnoj provedbi Građanskog odgoja i obrazovanja u školama 2012- 2014., Zoran Kurelić, Fakultet političkih znanosti, Berto Šalaj, Fakultet političkih znanosti, Branimir Mihalinec, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske i predsjednik Vertikale sindikata obrazovanja, Vilim Ribić, predsjednik Matice hrvatskih sindikata, Sanja Šprem, predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja.

Uvod u temu izložit će predsjednik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Igor Radeka, koji će ujedno i moderirati tijek rasprave. Predviđeno trajanje okruglog stola je dva sata.


Povezano