Poezija o prirodi i društvu

petak, 02.03.2018. - petak, 02.03.2018.
monika_herceg_630

Prvo ovogodišnje izdanje tribine Poezija na živo održava se u utorak, 3. travnja u 19 sati u klubu Booksa s gošćom Monikom Herceg.

Ova mlada pjesnikinja jedna je od najnagrađivanijih autorica svoje generacije i prošlogodišnja dobitnica nagrade Goran za mlade pjesnike. Nagrađeni rukopis nedavno je objavljen pod nazivom Početne koordinate. Osim ove, kod nas najznačajnije nagrade za mlade pjesnike, Monika se može pohvaliti i drugom nagradom na međunarodnom pjesničkom natječaju Castello di Duino 2017. godine, prvom nagradom na natječaju Bal u Elemiru – Sremčevi dani 2017, a upravo je osvojila i prvu nagradu na pjesničkom natječaju Na vrh jezika za pjesnički rukopis autora/ice do 35 godina starosti.

U Početnim koordinatama Monika Herceg piše o djetinjstvu u izoliranom zaseoku, životu u prirodi ili, kako kaže, “o šumi, seoskim običajima, kolinju, lisicama, promjeni godišnjih doba, kao i o nekim obiteljskim temama i traumama uz vlastito iskustvo.” Pjesničkom izražaju pomaže i znanstvena metoda, jer fizičarka Monika u pisanju teži jednostavnosti i konciznosti prirodoslovne jednadžbe.

Na tribini autorica s voditeljem Ivanom Šamijom i publikom razgovara o debitantskoj zbirci, uz čitanje i komentiranje novih, dosad neobjavljenih pjesama u kojima se okreće eksperimentiranju i društvenom angažmanu. 


Povezano