Književnost u Močvari: Rani radovi

nedjelja, 23.03.2014. - nedjelja, 23.03.2014.
typewriter_630 FOTO: Dave Rutt

Program Književnost u Močvari i u 2014. godini odvija se s naglaskom na afirmaciji mlađe generacije autora koji, zbog rasutosti scene, izdavačke inertnosti i manjka medijskog interesa, ostaju bez zaslužene vidljivosti, a što ovaj program želi nadomjestiti. Naspram prošlogodišnje serije tribina, ovogodišnja serija pod nazivom Rani radovi unosi neka zanimljiva osvježenja u koncept tribine.

Ciklus Rani radovi na svakoj će tribini, uz dvoje mladih autora, ugošćavati i jednog starijeg autora (ponekad i kritičara). Uz razgovor s piscem Robertom Perišićem, koji je i koncipirao ovaj ciklus tribina, mladi autori će čitati svoje radove, a stariji autor također svoje mlade radove, te se prisjetiti svojeg književnog debija, što će biti i prilika za usporedbu književnih prilika, generacijskih razlika i drugih tema koje otvara ovakvo “sučeljavanje”. 

Gosti druge tribine, u ponedjeljak 24. ožujka, od 20.30 sati, su Igor Beleš i Zoran Ferić. Autori će posebnu pozornost posvetiti svojim romanima o trećoj životnoj dobi, Svitanje na zapadu i Kalendar Maja.

Igor Beleš rođen je 1978. u Borovu naselju. Srednju školu završava u Crikvenici. Trenutno živi u Rijeci. Osim što piše prozu, piše i recenzije za glazbeni portal muzika.hr, svira klavijature u bendu i povremeno radi kao DJ. U riječkoj ediciji Katapult objavio je svoj prvi roman Svitanje na zapadu (2012.) koji tematizira ljubavnu priču u jednom irskom staračkom domu. Njegov roman Od Vardara pa do Haaga još čeka na objavu.

Zoran Ferić  rođen je u Zagrebu 1961. Diplomirao je književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te radi kao profesor hrvatskog jezika i književnosti u gimnaziji u Zagrebu. Esejističke i prozne tekstove objavljuje od 1987. u Poletu, Studentskom listu, Pitanjima, Oku, Quorumu, Plimi, Godinama novim i drugima.


Povezano