Works of Heart: Arhiv u nastajanju

Zagreb, MSU
utorak, 05.12.2023.

U utorak, 5. prosinca u 17 sati, u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu održat će se simpozij Works of Heart: Arhiv u nastajanju u sklopu retrospektivne izložbe Works of Heart (1970. – 2023.) umjetnice Sanje Iveković.

Simpozij će tematizirati “naslijeđe pedesetogodišnjeg djelovanja Sanje Iveković i odgovornost domaćih institucija u prikupljanju, čuvanju i stvaranju relevantne baze znanja o djelu umjetnica i umjetnika njezine generacije čiji su rad u postsocijalističkom razdoblju često više podržavale inozemne nego domaće institucije.” Nadalje, u najavi piše: “Kao reakcija na takvu situaciju, u Hrvatskoj, ali i u drugim istočnoeuropskim zemljama, osnovane su brojne nezavisne, privatne i nevladine inicijative, umjetničke zaklade i arhivi posvećeni ostavštini lokalnih neoavangardnih umjetnika.”

Zamišljen kao točka susreta različitih izvaninstitucionalnih arhivskih praksi, simpozij će se baviti pitanjem ostavštine Sanje Iveković, a iscrtat će smjernice za budući istraživački centar i arhiv posvećeni njezinom radu.

Koncept simpozija je osmislila Ivana Bago, koja će ga moderirati, a sudionice_i su Zdenka Badovinac, Daniel Grúň, Ulrike Hanstein, Darko Šimičić i Rok Vevar.

Zbog ograničenog broja sudionika, dolazak je potrebno prijaviti do petka, 1. prosinca na e-mail.


Povezano