Zajednička iskustva bavljenja pjesništvom

utorak, 19.04.2016. - utorak, 19.04.2016.
Bojan_Marjanovic_630

U srijedu, 20. travnja u 19 sati u Booksi se održava književni razgovor na temu Politika, pornografija, poezija u kojem će sudjelovati Bojan Marjanović i Marko Pogačar.

Povod razgovoru je istoimena knjiga Bojana Marjanovića u izdanju beogradske izdavačke kuće Književna radionica Rašić. S Bojanom će razgovarati jedan od najcjenjenijih hrvatskih književnika mlađe generacije Marko Pogačar.

Osim o isprepletenosti pojmova iz naslova knjige i komplikacijama koje iz te isprepletenosti proizlaze, njih će dvojica razgovarati o zajedničkim iskustvima bavljenja pjesništvom, pisanjem i kulturom općenito. Bojan Marjanović diplomirao je novinarstvo na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, a ova mu je knjiga pjesnički prvijenac. Prošle je godine dobio NIN-ovu stipendiju za roman u nastajanju,  a prije dvije godine bio je dobitnik nagrade Laza Lazarević za najbolju neobjavljenu pripovijetku. Živi u Beogradu gdje radi kao novinar u magazinu Liceulice, a novinske tekstove i književnu kritiku objavljuje u medijima diljem zemalja bivše Jugoslavije.

Marko Pogačar pak iza sebe ima nekoliko zbirki poezije tri knjige eseja i jednu zbirku kratkih priča. Književna kritika hvali ga gotovo u isti glas i smatra jednim od vodećih književnih imena mlađe generacije u Hrvatskoj. Bio je gost brojnih rezidencijalnih programa, djela su mu prevedena na gotovo 30 jezika.


Povezano