Putevima slobode: kako su prostori nezavisne scene krčili put razvoju i suradnji

Zagreb, Pogon Jedinstvo
srijeda, 27.09.2023.

U srijedu, 27. rujna u 18 sati, u Maloj dvorani Pogona Jedinstvo Operacija grad organizira javni razgovor pod nazivom Putevima slobode: kako su prostori nezavisne scene krčili put razvoju i suradnji.

Razgovor će, najavljuju organizatori, tematizirati prostore koje organiziraju udruženi građani i građanke kako bi odgovorili na svoje društvene i kulturne potrebe. Takvi prostori često postaju i više od toga, mjesta susreta raznolikih i na prvi pogled nepomirljivih skupina, kultura i perspektiva.

Na razgovoru o vijugavim putevima kroz koje prostori nezavisne kulture prolaze u svom razvoju razgovaraju Monika Bazina i Boris Filipić iz mostarskog OKC Abrašević te Kornel Šeper iz Udruženja za razvoj kulture “URK”, udruge koja upravlja klubom Močvara

Bazina i Filipić sa zagrebačkom publikom podijelit će više o tome kako se razvijao njihov centar koji je nedavno proslavio 20 godina, kako je uz kulturni postao i društveni prostor koji se politički zauzeo protiv fašizma i netolerancije te kakav je njegov specifični društveni značaj u kontekstu Mostara. Kornel Šeper će iz Močvarine perspektive nastojati usporediti iskustva ova dva prostora i sagledati koje su sličnosti i razlike u izazovima s kojima se susreću nezavisni prostori u RH i BiH u potrazi za održivosti. 

Razgovor će moderirati Mirela Travar iz Operacije grad.


Povezano