Vidjeti jezik – Neurodivergentnost, AAK i pristupačnost kroz univerzalni dizajn

Zagreb, Radiona
srijeda, 26.06.2024.
FOTO: ninfaj / Flickr

U srijedu, 26. lipnja od 18 do 21 sat, u Radioni se održava radionica Vidjeti jezik – Neurodivergentnost, AAK i pristupačnost kroz univerzalni dizajn pod vodstvom Eve Pavić i Kosjenke Petek iz ASK-a – Udruge za autizam i ostale neurodivergentnosti, samozastupanje i kulturu različitosti.

Prilagodba i simbolizacija prostora i sadržaja važne su kako bi društveno-kulturni sadržaji bili pristupačni svima. Kroz radionicu polaznici_e će upoznati načela univerzalnog dizajna i simbolizacije prostora. Kroz zajednički praktični projekt polaznici_e će učiniti prostor održavanja radionice pristupačnim. Istražit će različite načine izrade simbolizacije, primjere dobre i loše prakse te kako s korisnicima AAK (alternativne i augmentativne komunikacije) razgovarati na njihovom, često vizualnom, jeziku.

Eva Pavić i Kosjenka Petek osmislile su te zajedno provode radionice Vidjeti jezik o pravima negovorećih i neurodivergentnih osoba na obrazovanje, univerzalnom dizajnu i implementaciji AAK, potpomognute komunikacije.

Više informacija možete pronaći ovdje.


Povezano