selma banich: Glasovi / Voices

Zagreb, Pogon
subota, 08.07.2023. - nedjelja, 09.07.2023.

U Maloj dvorani Pogona Jedinstvo 8. i 9. srpnja održat će se radionica Glasovi / Voices koju će voditi umjetnica selma banich. Radionica je otvorena za sve zainteresirane, ali je zbog ograničenog broja polaznika_ca potrebno potvrditi sudjelovanje do srijede, 5. srpnja putem e-maila. Radionica je besplatna. Radni jezik programa je dobardanski.

“Dragi prijatelji, pozivam vas na dvodnevnu iskustvenu radionicu na kojoj ćemo istraživati glas kao medij i resurs i tijelo kao repozitorij naših individualnih i kolektivnih iskustava, stanja i osjećaja. Spustit ćemo se u “kovu” i pažljivo osluškivati svog unutranjeg “kanarinca”. Radeći s glasom kroz dah, zvuk i rezoniranje tražit ćemo odgovore na svoja unutarnja pitanja i potrebe. Osvrnut ćemo se na prisutne osjete, izraze i doživljaje koji čekaju biti viđeni. Osluškivat ćemo zvuk izunutra i slušanjem razvijati sposobnost spontanog i iskrenog izraza. Što čujem? Što mi govore glasovi? Čiji su? Kako se osjećam? Imam li priliku biti viđena i saslušana u potpunosti? Kakav je to osjećaj? Što trebam? Radionicu ćemo završiti s projekcijom videorada Glasovi / Voices, selme banich, Lane Hosni, Sare Salamon i Adama Semijalca.

Program Glasovi / Voices nastavak je umjetničkog istraživanja Ode zemlja u led’nu, svak ti šuti istinu i audio rada Ustenjavanje naroda u izvedbi Grupe za nove narodne prakse kojim smo preispitivale nametnute norme patrijarhalne tradicije, stvarali prostor za psihofizičko i emocijonalno samoizražavanje i iscjeljivanje te prakticirale pravo svake osobe da istražuje sebe kao biće”, piše selma banich.


Povezano