Sretan rođendan, Zagorko!

srijeda, 28.02.2018. - srijeda, 28.02.2018.
strasne_zene_WEB

Uoči 145. obljetnice rođenja Marije Jurić Zagorke, Centar za ženske studije poziva na prigodno druženje koje će se održati u četvrtak, 1. ožujka u Memorijalnom stanu Marije Jurić Zagorke na adresi Dolac 8.

Program započinje u 11 sati otvaranjem stalnog postava Memorijalnog stana koji će posjetitelji/ce moći razgledati do 16 sati. Uz stručno vodstvo kroz postav posjetitelji/ce će saznati informacije o Zagorkinom privatnom životu, spisateljskoj karijeri, aktivističkom i feminističkom radu i svjetski priznatom angažmanu u političkom novinarstvu.

Istovremeno će biti moguće pogledati i uzložbu Sportašice: moderne žene Zagorkinog doba, koja donosi izbor članaka o sportu iz časopisa Ženski list i Hrvatica, te izložbu plakata Centra za ženske studije u razdoblju od 1995. do 2018. godine

Od 12 do 14 sati održava se igranje edukativne društvene igre Strašne žene koja igrače i igračice upoznaje sa ženama koje su svojim postignućima dale izniman doprinos društvu u područjima kulture, politike, znanosti, ljudskih prava i umjetnosti. Igru je osmislila udruga Prostor rodne i medijske kulture K-zona, dok je Nataša Rašović autorica karte koja predstavlja Mariju Jurić Zagorku.

Program zaokružuje prikazivanje dokumentarno-igranog filma Zagorka autorice Biljane Čakić Veselič.


Povezano