Psihodelija u slici i zvuku

četvrtak, 21.06.2018. - četvrtak, 21.06.2018.
psychedelic_cinema_orchestra_630

FOTO: Psychedelic Cinema, r. Ken Brown / Screenshot

Posljednji Kratki utorak ove sezone održava se iznimno u petak, 22. lipnja, u kinu Tuškanac, s početkom u 21 sat. Razlog tome je, pojašnjavaju organizatori, jedinstvena prilika da ugoste američki glazbeni sastav Psychedelic Cinema Orchestra koji će svirati uživo uz 8mm filmove bostonskog eksperimentalista i pionira koncepta vizualne kulise kao pratnje rock koncerata – Kena Browna.

Brownovi filmovi projicirani su šezdesetih i sedamdesetih kao pozadina na koncertima Jimija Hendrixa, Velvet Underground, Neila Younga, The Who, Pink Floyd, Franka Zappe, Sly and the Family Stone i drugih, i čine integralni dio psihodelične kulture tog doba.

Psychedelic Cinema Orchestra projekt je Kena Winokura, američkog glazbenika poznatog kao vođe tročlanog benda Alloy Orchestra, specijaliziranog za skladanje i izvođenje soundtracka za nijeme filmove. Bend postoji od 2013., a trenutna postava osim Winokura uključuje i Jonathana LaMastera iz kultnog američkog noise benda Cul de Sac, kao i Danu Colleya iz benda Morphine.

U Zagrebu će Psychedelic Cinema Orchestra nastupiti u nešto promijenjenom sastavu, bez Dane Colleya, a uz pomoć domaćih majstora post rock psihodelije, trojice članova zagrebačkog benda Šumovi protiv valovaHrvoja Nikšića, Ivana Čadeža i Hrvoja Radnića.


Povezano