Prostor je bitan

srijeda, 29.03.2017. - petak, 14.04.2017.
Kulturaljka_630

Sedmo izdanje kulturno – glazbene manifestacije Kulturaljka 2017 u Šibeniku bit će otvoreno 30. ožujka u 17 sati, tribinom pod nazivom Prostor je bitan…, u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Juraj Šižgorić. Predstavnici udruga za mlade s područja Benkovca, Sinja i Dubrovnika sudjelovat će na tribini čija je tema odnos između lokalne samouprave i udruga za mlade u Šibeniku i problem nedostatka adekvatnog prostora za konkretno i kreativno izražavanje mladih. Gosti tribine iznijet će svoje pozitivne priče o uspješnim suradnjama s gradskim vlastima u svojim sredinama temelje kojih su dobili potrebne prostore za izražavanje i  rad.

Idući mjesec, 13. travnja, također u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Juraj Šižgorić u Šibeniku, u 18 sati, održat će se druga tribina koja će zaokružiti kulturni dio programa Kulturaljke 2017, a riječ je o tribini pod nazivom Ipak se može – mladi i poduzetni u Šibeniku. Gosti predavači su Martina Gracin, Danijel Hrg, Tonko Mikulandra i Borna Škornjak.

Između tribina, organizatori su se pobrinuli za pauzu uz glazbeno zagrijavanje za veliko finale. Warm up party ostavljen je za 8. travnja kada u Šibenik stiže electro punk bend Baden Baden. 

Nakon završetka kulturnog dijela Kulturaljke koji se prvenstveno odnosi na progovaranje o temama zajedničkim mnogim lokalnim sredinama zbog čega bi se sadržaj Kulturaljka vrlo lako mogao preslikati u bilo koji drugi grad, slijedi ono što se ne može dobiti nigdje drugdje već samo u Šibeniku. 

Radi se koncertnom spektaklu u Hangaru vojarne, 15. travnja, koji ove godine podrazumijeva nastup headlinera, Hladnog piva, uz nastup mladih snaga iz benda Spectrum, potom The String te Azra tribute bend Fantom slobode.

Kulturaljka je pokrenuta u proljeće 2011. godine s ciljem poticanja mladih kreativnih Šibenčana da aktivnije sudjeluju u društvenom i kulturnom životu grada, te s namjerom da se izbori za dobivanje prostora za kreativno izražavanje mladih u Šibeniku.  


Povezano