Neodgovorne

četvrtak, 18.09.2014. - petak, 19.09.2014.
neodgovorne_630

Projekt Martine Tomić i Lene Kramarić nazvan Luksuz, premijerno izveden u jesen 2013. godine u Dubrovniku i Zagrebu, ove godine putem rezidencijalnog programa Zagrebačkog plesnog centra nastavlja s radom i okuplja još dvije multimedijalne umjetnice, Hrvoslavu Brkušić i Ivanu Pipal. Četiri autorice, postavljajući mnoga pitanja i osvještavajući svoje svakodnevne pokrete, razvijaju projekt radnog naslova Neodgovorne.

Spajanjem različitih medija i vještina autorica, putem zvuka, slike, pokreta i osjećaja, stvara se začudna izvedba između nesigurnosti i sigurnosti. Metodologiju rada čine situacije u kojima se autorice susreću, tražeći svoje sličnosti i različitosti, te povezujući u smislenu cjelinu svoje interese  kao i medije putem kojih se izražavaju.

Svaka autorica posjeduje karakterističnu sposobnost, ima svoju intuiciju i drugačije opažanje, a stvaralačka ideja koja je polazište projekta zasniva se na intimnim pitanjima proizašlima iz takvog istraživanja. Autorice naglašavaju da je rezultat usmjeren prema publici, te žele  komunicirati o svakodnevnici s kojom se svatko može poistovjetiti. Izvedba teži ponuditi i neobične “upute za korištenje” raznih svakodnevnih pokreta i sposobnosti.

Prezentacija projekta bit će održana u Zagrebačkom plesnom centru, u petak 19. rujna i subotu 20. rujna, s početkom u 20 sati. Ulaz na prezentaciju je slobodan.


Povezano