Rekonstrukcija građanskog odgoja i obrazovanja

utorak, 19.07.2016. - utorak, 19.07.2016.
ahmad_630 FOTO: Ahmad/Flickr

Mreža mladih Hrvatske poziva na konferenciju povodom predstavljanja publikacije “Rekonstrukcija građanskog odgoja i obrazovanja: koncept, institucije i prakse” koja će se održati u srijedu, 20. srpnja, u dvorani ban Frankopan, Hotel Dubrovnik s početkom u 11 sati.

Na predstavljanju publikacije će biti prezentran dio rezultata empirijskog istraživanja provedenog u sklopu projekta “Praćenje provedbe građanskog odgoja i obrazovanja u hrvatskom odgojno-obrazovnom sustavu”. Projekt je provodila Mreža mladih Hrvatske u suradnji s Istraživačko-obrazovnim centrom za ljudska prava i demokratsko građanstvo Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, uz financijsku potporu Fondacije za otvoreno društvo (OSF), te uz tehničku potporu Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja.  

Cilj projekta bio je ispitati mišljenja i stavove ključnih dionika odgoja i obrazovanja o kontekstu i rezultatima provedbe građanskog odgoja i obrazovanja, kako bi se utvrdilo koji kontekstualni čimbenici olakšavaju, a koji otežavaju uvođenje građanskog odgoja u škole i njegovu kvalitetnu provedbu.

U programu sudjeluju Emina Bužinkić, Centar za mirovne studije, Mario Bajkuša, GOOD Inicijativa, Ines Elezović, Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja, Vedrana Spajić-Vrkaš, Filozofski fakultet, Sveučilište u Zagrebu i Monika Pažur, Mreža mladih Hrvatske. 

Dolazak potvrdite do 18. srpnja prijavom na ovom linku


Povezano