Boris Greiner u MKC-u

četvrtak, 29.09.2011. - četvrtak, 29.09.2011.
Boris Greiner_500

Film Pola sata Borisa Greinera predstavlja situaciju otvorenja skupne izložbe u privatnom prostoru ateljea autora filma. Snimljen je s 12 fiksno postavljenih, nepomičnih kamera. Njihova je brojnost omogućila čestu i brzu izmjenu kadrova, a njihova nepomičnost koristila slučajno postavljanje aktera. Ključna dimenzija leži u suprotstavljenosti unaprijed postavljenog scenografskog okvira, vremena trajanja i činjenice da je razvoj prepušten slučaju.

Knjiga Osvojena područja – volumen 1 plod je šestogodišnjeg kontinuiranog praćenja zbivanja na suvremenoj umjetničkoj sceni i predstavlja jedinstven portret te scene iz perspektive njena aktivna sudionika no istodobno i kronološki pregled autorskih istupa relevantnih umjetnika mlađe, srednje i starije generacije.

Iako 50-ak izabranih tekstova ponekad i preuzimaju oblik kritike oni to zapravo i nisu jer ne pretpostavljaju povijesnoumjetnički diskurs. Dolaze od strane pisca/multimedijalnog autora i uobličeni su kao svojevrstanoblik komunikacije između pojedinog eventa i njegovog recipijenta, što će reći publike. Vrlo često je ta specifična pozicija i naglašena korištenjem citata iz prostora literature.

Predstavljanje je najavljeno za petak, 30. rujna u 19 sati.


Povezano