Izvještavanje o marginaliziranim skupinama

Zagreb, MaMa
srijeda, 31.01.2024.

Udruga kolekTIRV organizira seriju razgovora s ciljem edukacije o odgovornom i ispravnom medijskom izvještavanju o trans osobama i marginaliziranim skupinama. Razgovora će biti ukupno četiri, a prvi će se održati u ponedjeljak, 31. siječnja od 15 do 17:15 sati u klubu MaMa, a ostala tri će biti raspoređena jednom mjesečno od veljače do travnja, ovisno o dogovoru s polaznicima_cama.

Polaznici i polaznice koji propuste prvi ili neki od sastanaka i dalje mogu prisustvovati na idućem. Za sudjelovanje je potrebno prijaviti se putem maila na adresu info@kolektirv.hr najkasnije do utorka, 30. siječnja.

Prvo predavanje održat će Diana Avdić i Espi Tomičić iz udruge kolekTIRV. Cilj njihovog predavanja, nazvanog Jezik i transfobija u medijskom prostoru, je upoznati se s ispravnim izvještavanjem o trans zajednici uz analizu medija kroz osobna iskustva. Korištenjem praktičnih materijala i dijeljenjem iskustava polaznici i polaznice upoznat će se s terminologijom, mitovima i transfobijom u medijskom izvještavanju.

Na sljedećem predavanju u veljači, kojem će tek objaviti točan termin, sudjelovat će Barbara Matejčić i Nora Verde. Razgovor će voditi novinarke s iskustvom u izvještavanju o marginaliziranim skupinama, koje će kroz vlastito iskustvo otvoriti raspravu o odgovornim praksama izvještavanja, kako iz novinarskog iskustva tako i osobnog.


Povezano