Autorski etno zvuk

srijeda, 14.02.2018. - srijeda, 14.02.2018.
kazan_WEB

 U četvrtak, 15. veljače u zagrebačkoj Močvari u sklopu programa Vrelo zvuka nastupa etno sastav Kazan uz specijalnog gosta, kantautora J.R. Augusta.

Vrelo zvuka novi je Močvarin projekt posvećen promociji etno/world music/tradicijske glazbe.

Zagrebački sedmeročlani bend Kazan izvodi glazbu inspiriranu tradicijom Hrvatske i Balkana. Priča o Kazanu počela je etnOrkestrom, projektom koji je nastao 2010. i okupio aktivne sudionike etno radionica diljem svijeta. Članovi etnOrkestra bili su aktivni u mnogim domaćim glazbenim sastavima, a ovaj sastav je obrađivao tradicijske pjesme iz cijelog svijeta.

Potreba za autorskim izričajem iz etnOrkestra je stvorila Kazan koji u fokusu ima izvedbe tradicijskih pjesama, ali i autorske skladbe. Tijekom godina članstvo Kazana se mijenjalo, ali je osnova ostala ista, a bend trenutno djeluje u sastavu: Dunja Bahtijarević (vokal), Lucija Stanojević (violina), Tatjana Bijelić (flauta), Danijel Maoduš (gitara), Zvonimir Mikulandra (gitara), Marko Šturman (udaraljke) i Sebastian Jurić (bas, kontrabas). U toj će postavi Kazan tijekom ove godine snimiti i prvi album.

Do sada je Kazan snimio jedan EP (Kazan, 2013. godine) i dva videospota. Drugi, za pjesmu Radule, snimljen je upravo u Močvari, na koncertu povodom 100. izdanja emisije Izvorišta.

Kao specijalni gost Kazana na ovom će koncertu nastupiti J.R. August, alter ego Nikole Vranića. Nakon što je izdao tri konceptualna EP-a, J.R. August upravo snima svoj prvi dugometražni album Dangerous Waters. Na njemu će po prvi put na snimci predstaviti i svoj višeglasni zbor koji vodi Sebastian Jurić, basist Kazana.

Vrata kluba otvaraju se u 20 sati, dok je početak koncerta predviđen za 21 sat.

Ulaz se naplaćuje 30 kuna.


Povezano