18. rođendan Radio Studenta

petak, 12.12.2014. - petak, 12.12.2014.
sumski_630

Šumski

Zagreb, 13. prosinca

Radio Student ove godine slavi 18. rođendan kojim se obilježava djelovanje prve studentske radijske postaje u Hrvata. Student je već odavno nadišao opis studentskog radija, a ostaje medij koji razmišlja izvan okvira, te je uvijek angažirano služio općem dobru, promicao vrijednosti civilnog društva, informirao i educirao. Od kada postoji Radio Student, već sada davne 1996. godine, glazba je bitan dio njegovog programskog usmjerenja. Student je svojim radom ugazio put mnogim bendovima i neafirmiranim umjetnicima, istovremeno educirajući slušatelje i otkrivajući im nove umjetnike i glazbene pravce. U duhu toga Radio Student će svojih velikih 18 godina djelovanja obilježiti bendovima s kultnim statusom, onima kojima se predviđa blistava budućnost ili pak onima koji su prijatelji radija, a svi zajedno grade scenu. 

U Zagreb se vraća kultni post hardcore bend Analena. Nakon stotine odsviranih koncerata, Analena i dalje ostaje simbol čvrstog i sigurnog zvuka, nemirnih instrumentala i angažiranih poruka, te jedan od najpoznatijih imena domaće alternativne scene. 

Još jedni gosti su Šumski, veterani zagrebačke undeground scene, osnovani davne 1991. godine, od kada uporno krivudaju svojim Šumskim putevima ne obazirući se previše na glazbene trendove. Poigravanje s pop elementima i eksperimentiranje s glazbom koje premošćuje žanrovske okvire odlika je ovog egzotičnog trojca, koji će začiniti rođendansko slavlje. 

Beogradski indie rock duo VVhile zapeli su za uho Radio Studentu, a njihova kombinacija punk, noisea i popa već struji eterom na 100,5 MHz. Dvojac Andrija i Stevan su veterani brojnih bendova s DIY reputacijom, a u ovom projektu otkrivaju kako zvuči kada se udruže gitara, efekti, pedale, bubnjevi, dva glasa, buka, šumovi i pop melodija. Debitantski album samo što nije vani, a ova promotivna turneja ujedno je i premijerno ukazivanje dua VVhile u Zagrebu.

Audio-vizualni sastav Žen osnovan je 2009. u Zagrebu, a njihov prošlogodišnji album I onda je sve počelo je etiketiran kao kraut-post-math-dreamy-synth-psy-indie rock te se smatra jednim od najboljih prošlogodišnjih glazbenih izdanja. Žen su uvijek drage gošće u eteru Radio Studenta, stoga ovoga puta dolaze odsvirati stare i nove stvari uživo. 

Sve će u Močvari prije i nakon koncerata pratiti DJ-evi Radio Studenta sa svojom selekcijom kojoj možete testno svjedočiti svakodnevno na 100,5 MHz, a to su Ivan Krželj, Peki Pele, Gospa, Mile, Nodef i  Bronco Boobalooga

Koncert će biti održan u subotu, 13. prosinca, u klubu Močvara, s početkom u 21 sat. Cijena ulaznice iznosi 30 kuna.


Povezano