Sloboština Barbie

Dubrovnik, ARL
ponedjeljak, 22.05.2023.

U ponedjeljak, 22. svibnja u prostoru Art radionice Lazareti gostuje predstava Sloboština Barbie, nastala u koprodukciji Umjetničke organizacije Punctum i KunstTeatra.

Predstava se temelji na istoimenom romanu Maše Kolanović koji prati ratnu svakodnevicu osnovnoškolaca u njihovom tranzitu iz sigurnosti i stabilnosti djetinjstva u svijet odgovornosti i nesigurnosti odraslih. Iako rata ima samo u odjecima, ta svakodnevica osjeća se u otkrivanju podruma, otkazivanju nastave, obvezi igranja s djecom izbjeglicama i njihovim bebama ćelavicama, dok se pravi smisao života nazire u posjedovanju originalne Mattelove Barbie.

Režiju predstave potpisuje Natalija Manojlović, a dramaturgiju Ivana Vuković. Izvode je Maja Kovač, Damir Klemenić i Amanda Prenkaj, dok su autori glazbe Ivana Đula i Luka Vrbanić.

O predstavi i temama koje otvara čitajte u kritičkom dijalogu Une Bauer i Jasne Jasne Žmak, a o tome kako ratne 90-e izgledaju iz perspektive mlađih generacija doznajte u tekstu Zare Škibole nastalom u sklopu Kulturpunktove novinarske školice.


Povezano