Vanda Kreutz: Nevidljivo

Zagreb, Galerija Događanja
petak, 26.01.2024. - petak, 16.02.2024.

U Galeriji Događanja, 26. siječnja u 19 sati, bit će održano otvorenje izložbe Nevidljivo umjetnice Vande Kreutz. Izložbu će biti moguće razgledati do 16. veljače.

“Posredstvom kamere koja snima pozadinsku performativnost zvuka, slike i svjetlosti, autorica bilježi dinamiku oku nevidljivih kolorističkih linija koje se podebljavaju, isprepliću ili pak poništavaju oblikujući vanjsku stvarnost. Koncipiran kao video instalacija, ovaj višemedijski projekt zapravo oslikava unutarnji život tehnologije čiji mehanizmi pokazujući što nam promiče u spektru stvarnosti na koju nismo minuciozno kalibrirani”, stoji u najavi izložbe.

Za sve zainteresirane za potencijal svjetlosti, koja je neizostavan element fotografije i filma, ali i pokretač raznih emocija, Vanda Kreutz i eksperimentalni umjetnik Tin Dožić održat će radionicu Žarišne duljine – crtanje svjetlom. Koristeći grafoskop i dijaprojektor uz pomoć raznih boja, folija i crteža ideja je stvoriti svjetlosni laboratorij te saznati kako intenzitet i promjena boja izaziva emocije u gledatelja. Radionica će se održati 3. veljače u Centru KNAP, a trajat će od 11 do 12:15 sati.

Vanda Kreutz rođena je 1990. u Zagrebu. Nakon završene Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna diplomira na studiju novih medija pri Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. U umjetničkoj praksi istražuje područje eksperimentalnog filma, animacije, fotografije i audiovizualne instalacije. Izlagala je na brojnim skupnim i samostalnim izložbama, a sudjeluje i u edukaciji djece i mladih kroz filmske radionice, projekte i festivale. Od 2017. godine s Doroteom Cerin tvori eksperimentalni band Kromaton koji se bavi kreiranjem zvuka iz vizualno montirane slike kroz CRT televizore, DVD playere i DIY naprave.


Povezano