U dijalogu s prostorom

petak, 17.02.2017. - petak, 03.03.2017.
instalacija_francuski_paviljon_630

Christoph Meier i Dino Zrnec instalaciju za Francuski paviljon grade istraživanjem prostora, njegovih arhitektonskih elemenata, povezujući ih s vlastitom umjetničkom praksom i objektima. Upravo u dijalogu s prostorom, ali i međusobnom dijalogu, autori će osmisliti instalaciju koju možete vidjeti na otvaranju u subotu, 18. veljače 2017. godine od 12 do 16 sati.

Izložba je otvorena do 4. ožujka 2017.

Christoph Meier (1980.) živi i radi u Beču, Austrija. Diplomirao je arhitekturu na Tehničkom sveučilištu u Beču i skulpturu na Bečkoj akademiji likovnih umjetnosti u klasi Heima Zoberniga. Studijski je boravio na Umjetničkoj školi u Glasgowu. Recentno je izlagao u Kunstvereinu (Hamburg), Kunstbuero (Beč), Galleriji Collicaligreggi (Catania), Galerie Kamm (Berlin) i Vienna Secession (Beč). Sudjelovao je na grupnim izložbama u sklopu Instituta za suvremenu umjetnost (Portland), MAK Centra (Los Angeles), Kunsthallea (Krems), Muzeja Ettore Fico (Torino), Austiskog kululturnog formua (New York), Fondacije Brodbeck (Catania), 21er-Haus (Beč) i FRAC Auvergne (Clemont-Ferrand). Trenutno priprema dvije samostalne izložbe u Galeriji Kiosk u Ghentu (2017) te u Forumu Casino Luxembourg (2018.). Od 2009. izdaje umjetnički fanzine pod nazivom Black Pages zajedno sa umjetnicima Ute Müller i Nick Oberthalerom, a od 2016 sa umjetnicima Nicola Pecorarom i Hugo Canoilasom vodi galeriju Guimarães u Beču.

Dino Zrnec (1983.) živi i radi u Zagrebu. Diplomirao je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Studijski boravio na Akademiji likovnih umjetnost u Beču i Akademiji arhitekture, umjetnosti i dizajna u Pragu. Do sada je bio nagrađivan, nagradom HDLU-a za mladog umjetnika 2011. i Nagradom Radoslav Putar 2015. Boravio je na nekoliko rezidencijalnih programa u New Yorku, Beču, Parizu.

Izlagao je samostalno na izložbama u Institutu za suvremenu umjetnost, (Zagreb), Galerija Kazamat, (Osijek) Galerija MSU, Muzej Suvremene umjetnosti (Zagreb), Project space – Kunsthaus (Graz), Vin Vin Galley, (Beč), Annex galeriji (Pula) te na grupnim izložbama; Rigo galeriji, (Poreč), Galeriji Galženica, (Velika Gorica), Apoteci, (Vodnjan), Galeriji Garis & Hahn, (New York), Galeria Miejska, (Gdansk), Kunstmuseum Bochum, BFA project space, (Beč); Karas galeriji, (Zagreb), Künstlerhaus (Beč).


Povezano