Poetički prijevod

Rijeka, MMSU
srijeda, 29.05.2024. - nedjelja, 02.06.2024.

U srijedu, 29. svibnja u 18 sati, otvara se izložba Poetički prijevod u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci.

Izložba predstavlja rezultate rada nastalog u okviru intenzivne jednotjedne radionice u kojoj su sudjelovali studenti_ce triju likovnih akademija iz Njemačke, Italije i Hrvatske. Studenti_ce su od 24. svibnja radili u međunarodnim grupama, a tema prevođenja inspirirala je umjetnička djela proizvedena u širokom rasponu medija. Tijekom kreativnog procesa autori_ce susreli su se s različitim oblicima i mogućnostima prevođenja. Prijevod je tako bio prisutan i kroz prijenos iz jednog medija u drugi. Prevođenje je potrebno kod svakog oblika suradnje – od verbalne i tekstualne do kreativne komunikacije, a to je posebno važno u kontekstu međunarodne suradnje.

Program je nastao u suradnji Sveučilišta primijenjenih znanosti u Düsseldorfu – Peter Behrens School of Art, Akademije likovnih umjetnosti u Veneciji, Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci i Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci.

U izložbi su zastupljeni sljedeći umjetnici_e: Marin Babić, Belgin Bayram, Eva Bisioli, Paul Böse, Noah Chen, Michelle Debuigne, Patricija Ferek, Stela Furjan, Ela Krajina, Markus Feulner, Giulia Gaffo, Julia Hagendorn, Jonathan Herrmann, Christian Hoßbach, Philipp Janetzki, Fernando Koziel-Azevedo, Nika Mušnjak, Charlotte Rathmann, Elia Rizzi, Katarina Ročak, Marvin Rowinsky, Jolina Steffen, Carina Thomae, Paula Timmermann, Pham Thanh Hang, Rebecca Venditti, Marija Zorić.

Mentori studenata: Lars Breuer, Nemanja Cvijanović, Igor Eškinja.

Izložba ostaje otvorena do 2. lipnja.

Više informacija o izložbi možete pronaći na ovoj poveznici.


Povezano