Filmski oproštaj

srijeda, 21.02.2018. - srijeda, 21.02.2018.
kino_kustos_ljubavna_stujanja_630

Kino kustosica Art-kina u veljači poznata je hrvatska glumica Nina Violić, koja je za projekciju u četvrtak, 22. veljače u 19 sati odabrala film Johna Cassavetesa Ljubavna strujanja

Riječ je o posljednjem filmu kojeg je napisao i u kojem glavnu ulogu tumači sam Cassavetes, američki filmaš koji se afirmirao kao potpuni autor – u većini je filmova on bio scenarist, redatelj i glavni glumac, a glumu je smatrao tek sredstvom za život i za omogućavanje nezavisnoga umjetničkog rada. 

“Imajući na umu da je Cassavetes bio teško bolestan u vrijeme nastanka filma, utjecaji njegovog osobnog života mogu se vidjeti u njegovom stvaralaštvu – ovo je film samosvjesnog čovjeka koji se oprašta od svijeta, film koji služi kao pogled na prošlost umjetnika koji je svoj život proveo okružen porocima iz kojih ga izvlačila jedino ljubav”, u objašnjenju odabira ističe Violić.

Nina Violić, hrvatska kazališna, televizijska i filmska glumica i redateljica poznata po svojim ulogama u filmovima Fine mrtve djevojke, Blagajnica želi ići na more, Neke druge priče, itd. Od 2014. godine prvakinja je Drame Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu.

Ulaz na projekciju slobodan je za članove filmskog kluba, a ostali svoje mjesto mogu rezervirati putem maila ili kupiti online.


Povezano