Bespoštedni demistifikatori

četvrtak, 03.05.2018. - četvrtak, 03.05.2018.
viva_ludez_WEB

Projekcija filma Viva Ludež: Razgovor s trojicom od Ferala održat će se u Dnevnom boravku Rojca u petak, 4. svibnja u 20 sati

VivaLudež: Razgovor s trojicom od Ferala donosi razgovor s Viktorom Ivančićem, Predragom Lucićem i Borisom Dežulovićem, pokretačima i zaštitnim licima Feral Tribunea, političko-satiričkog lista koji je obilježio ovdašnju medijsku scenu.

Kako stoji u najavi, “Feral Tribune je tijekom svojeg trajanja bio kontinuirani komentator političkih, društvenih, gospodarskih i kulturnih zbivanja u Hrvatskoj. Istovremeno je bio bespoštedni demistifikator državotvornih ideologema, savjesni izvjestitelj ratnih zbivanja, denuncijator kriminogenih radnji u procesima privatizacije i uopće tranzicije te neprikosnoveni satiričar malformacija našeg društva”.

Razgovor je sniman u riječkom antikvarijatu Ex libris koncem veljače 2016. godine. Odabirom razgovorne forme, koja je obogaćena arhivskom građom iz samih brojeva Feral Tribunea, kao i različitim vrstama informacija i animacijskih intervencija, dan je uvid u neke od ključnih trenutaka lista, kao i u razmišljanja trojca VivaLudež. 

Kroz prezentaciju priče o Feral Tribuneu i njegovim ključnim akterima ovaj film neprestano uspostavlja paralelizme između socijalističkoga društva osamdesetih, stanja u društvu tijekom devedesetih i posttranzicijskog društva dvijetisućitih.

Nakon projekcije slijedi razgovor s autorima filma Marinom Banićević i Sašom Stanićem.


Povezano