Vox Feminae Festival

nedjelja, 09.11.2014. - četvrtak, 13.11.2014.
Planningtorock_2_630

Zagreb, 10-14. studenog

Osmo izdanje Vox Feminae Festivala, koji jedini u Hrvatskoj djeluje s misijom promocije kreativnih rodnih praksi, održava se od 10. do 14. studenog na više zagrebačkih lokacija. Prostor rodne i medijske kulture K-zona već osmu godinu organizira Vox Feminae, te će i ove godine javnost moći uživati u filmskom, glazbenom i edukativnom programu čija je svrha poticanje dijaloga između građana i aktera umjetničke, aktivističke i akademske scene, a sve kroz svojevrsnu žensku prizmu.

Otvaranje festivala zakazano je za ponedjeljak, 10. studenog, u podne u kinu Europa, kada će se održati panel diskusija o načinima poboljšanja uvjeta rada u organizacijama civilnog društva u Hrvatskoj gdje će udruga K-zona kao organizator festivala, uz partnerske organizacije i donositelje odluka, pokušati doći do konstruktivnih smjernica.

Prva tri dana festivala posvećena su filmskom programu koji u ponedjeljak tematizira široki spektar angažmana žena u suvremenom društvu, a svakako ne propustite zagrebačku premijeru dokumentarnog glazbenog filma Björk: Biophilia Live u 21 sat u kinu Europa. Utorak je posvećen filmovima queer tematike dok će srijeda biti rezervirana za transrodne teme na velikom platnu uz skype gostovanje jedne od najvećih svjetskih teoretičarki roda Kate Bornstein.

Društvenim programom, koji će se održavati na dva kata u četvrtak i petak, 13. i 14. studenog, u trešnjevačkoj kući na adresi Kostelska 4, posjetitelji će moći steći nova znanja i vještine o primjerice pozitivnoj komunikaciji s psima, osnovama sitotiska te feminističkom čitanju Ivane Brlić Mažuranić. Na različitim radionicama i diskusijama javnost će se moći upoznati s radom različitih domaćih i regionalnih kolektiva i organizacija koje svojim djelovanjem propituju norme današnjeg društva i ruše stereotipe.

Festival će u petak, 14. studenog, završiti u Pogonu Jedinstvo velikim koncertom britanske glazbenice Planningtorock čiji zadnji album All Love’s Legal predstavlja originalnu kombinaciju plesne glazbe i eksplicitnih političkih poruka koje tvore svojevrsni manifest transnacionalnoj rodnoj jednakosti.

Detalje programa Vox Feminae Festivala možete pronaći na službenim stranicama.


Povezano