U tišini izvedbe

četvrtak, 23.07.2015. - nedjelja, 26.07.2015.
svetvincenat_630

Tijekom četiri dana, od 24. do 27. srpnja, na Festivalu plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat pripremljen je bogat glavni te popratni program koji uključuje radionice za profesionalne plesače, vođene diskusije s gostujućim umjetnicima te prezentaciju međunarodne plesne mreže Aerowaves koja promovira nove, talentirane koreografe u Europi. 

Po prvi put u Hrvatsku dolazi propulzivna mađarska kompanija Duda Éva Dance Company s predstavom VIRTUS, u kojoj je vješto spojen suvremeni ples i cirkus, mlada koreografkinja Tabea Martin iz Švicarske s predstavom FIELD, autorski dvojac Guy Nader i Maria Campos s predstavom TTTTTT iz Španjolske, zatim još jedan mađarski umjetnik, Ferenc Feher sa zanimljivim solom Morgan and Freeman. Uz navedeno, prikazati će se i selekcija recentnih uradaka hrvatske plesne scene od kojih izdvajamo Trilogiju Saše Božića i Petre Hrašćanec te Lunu Malekovu Martine Nevistić.

Osim programa na glavnoj festivalskoj lokaciji u Kaštelu Grimani te na drugim lokacijama na otvorenom, u Mediteranskom plesnom centru ugostit će se plesne pedagoge Guya Nadera i Arnulfa Parda Ravaglija, koji će voditi radionice za profesionalne plesače.

Detaljan program možete pronaći ovdje.


Povezano