Nosi se 2023

Zadar, razne lokacije
srijeda, 21.06.2023. - subota, 24.06.2023.

Teatro VeRRdi najavljuje program revije Nosi se od 21. do 24. lipnja koja ove godine tematizira rokenrol kao umjetnički i društveni impuls težnje za kreativnom slobodom.

Revija kreće iz prostora dvorišta Kazališta lutaka Zadar otvorenjem foto instalacije Stipe Suraća Fotofonija grada i okolice te promocijom knjige Glazba za žedno uho Mate Škugora. U istom prostoru program se nastavlja predstavom fizičkog teatra Walk on the wild side Saše Božića druženjem uz D.J. N/OBE.

U četvrtak, 22. lipnja nakon promocije projekta Nevidljiva scena voditelja Zorana Stajčića revija Nosi se predstavlja fantastičnu nagrađivanu hit predstavu Tako nam Bog pomogao prema tekstu Borisa Dežulovića u režiji Hrvoja Korbara i izvedbi kazališta PlayDrama iz Splita. Nakon predstave slijedi razgovor o dijalektici humora i njegovim oslobađajućim praksama u kojem sudjeluju kazališni kritičari Nataša Govedić, Igor Ružić i Mladen Bićanić uz teologa i filozofa Marka Vučetića.

Petak je zadnji dan revije u prostoru KLZ, nakon čega u subotu revija seli na Kapetanski park i spaja se s programom Derivat. Nakon promocije knjige u Nataše Govedić Oskar Wilde izlazi iz zatvora ili vaša omiljena umjetnost zove se kritika nastupa renomirano nezavisno kazalište KunstTeatar iz Zagreba s predstavom Maše Kolanović Sloboština Barbie. Predstava u režiji Natalije Manojlović Varga tematizira odrastanje u ratu. Revija Nosi se završava u subotu pradstavom Ubu ovo ono na Kapetanskom parku u 18.30 sati.

Raspored događanja možete pronaći ovdje.


Povezano