Postjugoslo/avenski TRANS: Životi Aktivizmi Kulture

Zagreb, Booksa
subota, 03.06.2023.

U sklopu programa Booksa u parku, Multimedijalni institut organizira promociju knjige Postjugoslo/avenski TRANS: Životi Aktivizmi Kulture, koja će se održati u subotu, 3. lipnja u 19 sati. 

“Suprotstavljajući se iscrpljenosti izazvanoj snažnim neoliberalnim patrijarhatom koji ponovo pokušava učvrstiti granice između ‘muškaraca’ i ‘žena’, knjiga istražuje do sada nedovoljno poznate priče i politike trans života, aktivizama i kultura širom postjugoslo/avenskog prostora. Napisana od strane interdisciplinarnog kolektiva, knjiga otkriva različitosti rodnih otjelovljenja, prezentacija i reprezentacija, i smješta ih u kontekste rata, rasizma, kapitalizma i transfobije”, stoji u najavi promocije.

Knjigu će predstaviti urednici Bojan Bilić i Aleksa Milanović i jedna od autorica Iva Žegura, a kroz povijest i sadašnjost, ali i strasti i strahove domaćeg transa vodit će Espi Tomičić.

Na poveznici možete pročitati poglavlje o trans kvir životu i borbi u Jugoslaviji i kasnije koje potpisuje Milan Agata Đurić, a više o knjizi i sudionicima promocije doznajte ovdje.


Povezano