Petra Mrša: Čudnovate zgode strasti i imerzije

Zagreb, Centar mladih Ribnjak
ponedjeljak, 08.04.2024.
FOTO: Ana Straže

Program Večeri s WHW Akademijom ugostit će umjetnicu Petru Mršu, alumnu WHW Akademije, koja će u formi predavanja predstaviti poveznice između svoga rada i šireg konteksta edukativnog sustava u kojem djeluje već duži niz godina. Predavanje će se održati u ponedjeljak, 8. travnja s početkom u 19 sati u Centru mladih Ribnjak.

Umjetnica će predstaviti svoj rad koji proizlazi iz uspostavljanja režiranih situacija koje umjetnički kontekst smatraju mjestom za širenje i izazivanje iskustva. “Njezin proces, kroz misaone i fizičke eksperimente koje ona predlaže sebi i/ili suradnicima, otvara prostor za stvaranje novih stvarnosti u kojima horizontalnost, radikalna gostoljubivost i prihvaćanje nepoznatog oblikuju međuljudsku dinamiku”, stoji u najavi.

O recentnoj izložbi Petre Mrše Igre koje slijedimo, igre koje stvaramo više detalja možete saznati u audio vodstvu, a o provedenom istraživanju na temu igara u osvrtu Irene Borić.

Petra Mrša (1985., Rijeka) diplomirala je fotografiju na Akademiji dramske umjetnosti, sociologiju na Filozofskom fakultetu i psihologiju na Hrvatskim studijima u Zagrebu. Dobitnica je međunarodnih umjetničkih nagrada i priznanja, a od 2014. radi kao asistentica na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci.

Više informacija o programu možete pronaći ovdje.


Povezano