Filmovi, videoigre i medijska pismenost

Konferencija Od 8 do 8, organizirana u suradnji GONG-a i Bacača sjenki, posvećena je multimediji u nastavi.

pripremio:
Lujo Parežanin
andrzej_rembowski_630

Foto: Andrzej Rembowski

Pripremio: Lujo Parežanin

U utorak, 14. prosinca od 14 do 19:30 sati u dvorani Kulturno-informativnog centra u Zagrebu (Preradovićeva 5) uz online prijenos se održava konferencija o multimediji u nastavi Od 8 do 8, organizirana u suradnji GONG-a i umjetničke platforme Bacači sjenki.

Kako stoji u najavi, “konferencija je namijenjena profesorima, učiteljima i edukatorima iz područja medijske pismenosti, medijskim tehničarima, studentima filma, kao i svima zainteresiranima za tu temu”.

U prvom bloku pod nazivom Rizik art filma redatelj i edukator Boris Bakal, kritičarka Višnja Vukašinović i profesorica Ivona Marendić razgovarat će o uporabi umjetničkog filma u nastavi. Uz projekcije zanimljivog izbora iz arhivske građe Hrvatskog državnog arhiva na temu likovne umjetnost, krša i srednjeg vijeka, u bloku o element filmu sudjelovat će filmolog Tomislav Šakić i montažer Vjeran Pavlinić. Zaključni panel pod nazivom Više od igre fokusirat će se na istraživanje mogućnosti korištenja dizajna videoigara u nastavi informatike za učenike osnovnih i srednjih škola, koje se provodi u sklopu Mreže za razvoj digitalne pismenosti. Na panelu će govoriti Žarko Čižmar iz Telecentra, Aleksandar Gavrilović iz Game Chuka i Klastera hrvatskih proizvođača videoigara te Marko Horvat i Tomislav Jagušt s Fakulteta elektrotehnike i računarstva. Program konferencije vodi Marija Georgiev, voditeljica filmsko-edukativnih programa Bacači sjenki.

Konferencija je dio projekta Medijsko obrazovanje je važno.MOV, usmjerenog na istraživanje i zagovaranje u području medijske pismenosti”, koju organizatori nazivaju “ključnom pismenosti novoga doba”.

Objavljeno
Objavljeno

Povezano