Mediji o mladima i za mlade

Forum za slobodu odgoja organizira konferenciju o medijskoj pismenosti mladih te budućnosti obrazovanja mladih za kritičko promišljanje o medijskim sadržajima.

pripremila:
Matija Mrakovčić
radio_kamera_630_0

Pripremila: Matija Mrakovčić

Forum za slobodu odgoja, u sklopu projekta South East Europe Youth and Media Initiative koji financira Fondacija Otvoreno društvo, organizira konferenciju naziva Mladi u medijima: izazovi i perspektive koja će biti održana od 9.30 do 17 sati, 21. veljače, na Sveučilištu u Zagrebu, Ulica kralja Zvonimira 8. 

Cilj je konferencije raspraviti pitanja vezana uz mlade i medije u Hrvatskoj, pitanje medijske pismenosti mladih, kao i vidjeti koje su buduće perspektive u obrazovanju mladih po pitanju medija i kritičkog promišljanja o medijskim sadržajima.

Na konferenciji će biti predstavljeni i rezultati istraživanja Mladi i mediji u kojem je sudjelovalo 11 zemalja iz regije, a poseban naglasak će biti stavljen na rezultate dobivene u Hrvatskoj. U istraživanju je sudjelovalo preko 4000 mladih osoba te niz organizacija mladih, medijskih organizacija te predstavnika medija. Nakon jutarnjeg dijela konferencije, bit će organiziran i popodnevni dio u kojemu će mladi i stručnjaci koji rade s mladima moći sudjelovati na radionicama, nakon čega će biti formulirane zajedničke preporuke namijenjene daljnjim zagovaračkim aktivnostima.

Panel Mladi i mediji u Hrvatskoj – kontekst i stanje moderirat će Vesna Mihoković Puhovski, a sudjeluju Domagoj Morić, istraživač i voditelj projekta Foruma za slobodu odgoja, Vlasta Ilišin, Institut za društvena istraživanja u Zagrebu, Boris Postnikov, Služba za javnu komunikaciju Ministarstva kulture, te Danijel Labaš, Odjel za komunikologiju Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu. Panel Medijska pismenost mladih u Hrvatskoj –  izazovi i perspektive moderirat će Eli Pijaca Plavšić, a govornici su Igor Kanižaj, Fakultet političkih znanosti u Zagrebu, Martina Horvat, voditeljica Edukacijskog centra GONG-a, te Krešimir Mikić, Učiteljski fakultet u Zagrebu. 

Panel raspravu pod nazivom Programi i sadržaji usmjereni mladima i za mlade moderira Ana Karlović, a sudjeluju Ivan Vlašić, glavni urednik Radija Student, Kristina Baticeli, Televizija Student, Marko Matijević, osnivač portala Srednja.hr i Leona Slatković Harčević, glavna urednica portala Studentski.hr

Svi sudionici konferencije dobit će policy brief te potvrdu o sudjelovanju na konferenciji, a zbog ograničenog broja mjesta, potvrdite svoje sudjelovanje ispunjavanjem kratkog upitnika koji možete pronaći ovdje. Organizatori napominju da ne mogu osigurati putne troškove te troškove smještaja za sudjelovanje na konferenciji. 

Ovdje pronađite raspored konferencije. Za sve upite obratite se na jednu ili drugu adresu elektroničke pošte.

Objavljeno
Objavljeno

Povezano