Zalog za razvoj medija

Hrvatsko novinarsko društvo u suradnji s Norveškim institutom za novinarstvo osnovalo je Centar za razvoj medija.

piše:
Vatroslav Miloš
razbijeni_tv_630 FOTO: torange.biz

Piše: Vatroslav Miloš

Nakon Centra za zaštitu slobode izražavanja, osnovanog prošle godine kao svojevrsna kontaktna točke za pravnu pomoć novinarima članovima HND-a, u listopadu s radom započinje i Centar za razvoj medija. Ovaj će centar novinarima, urednicima i fotoreporterima omogućiti stručna usavršavanja i tematske radionice, kao i – što se u posljednje vrijeme, s obzirom na to da je u razdoblju od 2008. do 2015. godine 3604 novinara i novinarki ušlo u evidenciju nezaposlenih, pokazuje sve nužnije – konzultantsku potporu za apliciranje na natječaje za financiranje novinarskih inicijativa.

Centar će s radom će započeti 24. listopada, uvodnom konferencijom na kojoj gostuju Eivind Lid, izvršni direktor Norveškog instituta za novinarstvo, Katrine Strøm, članica Odbora Norveškog novinarskog društva, te Frode Rekve, norveški novinar s dugogodišnjim iskustvom rada medijima. Potom će, 25. i 26. listopada, norveški fotoreporter Jon Terje Hellgren Hansen održati dvodnevni trening “Kako pametnim telefonom napraviti visokokvalitetan prilog za web stranice”, a trećeg dana, 27. listopada, Kjell Nyhuus iz Norveškog novinarskog društva s novinarima i novinarkama će raditi na pitanju etike u novinarstvu, odnosno na “sistemskom reagiranju protiv neetičnosti kroz primjer norveškog mehanizma”. 

Zainteresirani za treninge, na kojim se predviđa sudjelovanje do 20 novinarki i novinara, mogu se prijaviti Hrvatskom novinarskom društvu putem elektroničke pošte, a detaljan raspored događanja u skoro će vrijeme biti dostupan putem mrežnih stranica, kao i najave budućih aktivnosti novoosnovanog Centra za razvoj medija. 

Ovaj članak objavljen je u sklopu projekta Kultura participacije koji je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Objavljeno
Objavljeno

Povezano