Za razvoj plesne scene

Objavljene su nominacije za godišnje strukovne nagrade Udruge plesnih umjetnika Hrvatske u 2012. godini.

prirucnik_za_prazne_prostore_630

Godišnje strukovne nagrade Udruge plesnih umjetnika Hrvatske nemaju natjecateljski karakter već karakter priznanja od strane struke. Za ovogodišnje nagrade nominirana su značajna umjetnička ostvarenja, pojedinci i kolektivi za poseban doprinos razvoju suvremenog plesa u Republici Hrvatskoj, odnosno za događaj koji bitno doprinosi strukturnom razvoju plesne scene u Republici Hrvatskoj u protekloj sezoni.

U kategoriji za pojedinačnu nagradu nominirani su Mirjana Preis za 40. obljetnicu umjetničkog djelovanja, Bosiljka Vujović Mažuran i Bruno Isaković, oboje za izvedbu u predstavi Large, Sanja Petrovski za osnivanje i vođenje Zadarskog plesnog ansambla, Mila Čuljak za značajno umjetničko ostvarenje u predstavi Lieux du memoire (ili kako se sjećati s drugima) te izuzetan doprinos hrvatskom plesu povodom obilježavanja 15. godišnjice rada, Petra Zanki za koreografiju Paces, Maja Marjančić za izvedbu u predstavi Random House te Normela Krešić Vrkljan za dugogodišnji razvoj plesne djelatnosti u području organizacije i provedbe školskog plesnog obrazovanja za djecu i mlade.

U kategoriji za kolektivnu nagradu nominirani su Studio za suvremeni ples povodom 50 godina postojanja i predstavu Large, Radna skupina za reformu sustava financiranja neinstitucionalnog kazališnog i plesnog sektora za izuzetan doprinos suvremenom plesu kroz svoje dvogodišnje djelovanje i utjecaj na promjenu regulative pri donošenju javnih potreba u kulturi grada Rijeke, Zagrebački plesni ansambl za zasluge u promicanju suvremenog plesa, rad s velikim brojem plesača i koreografa te sudjelovanje na renomiranim festivalima promovirajući hrvatski suvremeni ples u svijetu, Sodaberg za predstavu Priručnik za prazne prostore – katalog mogućnosti, Zadarski plesni ansambl za 20 godina umjetničkog djelovanja, BADco. za predstavu Tamno i natrag te POGON – Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade za prostornu i kontekstualnu podršku plesnim projektima.

Nagrade će biti dodijeljene u utorak, 13. studenog, s početkom u 20 sati u Zagrebačkom plesnom centru.

Izvor: UPUH / Na fotografiji: Marjana Krajač, Priručnik za prazne prostore

Objavljeno
Objavljeno

Povezano