Za neku novu dramu

Centar za kreativno pisanje u suradnji s ADU-om izdao je zbirku dramskih tekstova studenata dramaturgije pod nazivom Nove drame.

drummond_630

Zbirka drama Nove drame studenata na Odsjeku za dramaturgiju djelatni je rezultat nedavno započete otvorene suradnje Akademije dramske umjetnosti i Centra za kreativno pisanje iz Zagreba. U tom smislu, ova knjiga predstavlja novi početak u objavljivanju studentskih umjetničkih radova, odnosno ovom prilikom dramskih tekstova, a uskoro i scenarija. 

Njezin je zadatak predstaviti kazalištima, kazališnim redateljima, dramaturzima i producentima potencijalne tekstove za izvedbu, ali svakako i široj kulturnoj javnosti skrenuti pažnju na najmlađe dramske pisce. Na one autore koji se još uvijek nalaze u procesu umjetničkog sazrijevanja na Akademiji dramske umjetnosti. 

Beatrica Kurbel, Mila Pavičević, Karla Crnčević i Ana Grlić svaka iz svoje autorske pozicije propituju sadržajne, formalne ali i žanrovske prostore dramskog pisma, u traganju za samosvojnim autorskim glasom, koji obzirom da je riječ o tekstovima nastalim na trećoj godini BA studija dramaturgije, donosi zanimljivu i vrlo visoku razinu samosvojnog autorskog promišljanja i umjetničke zrelosti. 

Zbirka je istovremeno i nastavak prakse objavljivanja studentskih tekstova unutar ugašenog časopisa Teatar i teorija (T&T), s ciljem predstavljanja nadolazećih generacija dramskih pisaca i scenarista. Urednik Nove drame je Tomislav Zajec.

Izvor: Moderna vremena Info / Foto: Sharon Drummond

Objavljeno
Objavljeno

Povezano